Tényleg mindig azonos színűnek kell lennie a cipőnek és a táskának?

Cipő és táska

A divat világát számos íratlan szabály alakítja, amelyeket az évek során kialakítottak és követnek a stílus szerelmesei, és amik amúgy időről időre bővülnek is.

Egy ilyen gyakran emlegetett szabály a cipő és a táska színeinek mérnöki pontosságú összehangolása. De vajon ez a szabály ma is érvényes, vagy már a modern divat más irányokat is elfogad?

Honnan ered ez az egész?

 

A cipő és táska azonos színűre való összehangolása a 20. század közepén vált igazán népszerűvé, amikor is a divat a megjelenés egységességére helyezte a hangsúlyt. Ennek a szabálynak a betartása egyfajta eleganciát és összeszedettséget eredményezett, ami különösen a hivatalos és ünnepélyes eseményeken volt előnyös.

 

Mit mond minderről a modern trend?

 

A mai divatvilág sokkal szabadabb és változatosabb, mint valaha. A személyes stílus és ennek a kifejezése az, ami dominál. Ennek hála a régi szabályok újraértelmezése vagy akár teljes figyelmen kívül hagyása is megtörténhet. A cipő és a táska színének közös nevezőre hozása már nem kötelező elem, hanem egy lehetőség a sok közül.

cipo-taska-divat

 

Mikor érdemes megtörni a szabályt?

__check

Színes összeállítások: aki rajong a színekért, mintákért, annak majdnem kötelező eltérni a szabály által kijelölt úttól. Egy élénk színű cipő fantasztikusan mutathat egy kontrasztos vagy akár teljesen eltérő színű táskával. Mindkettőre megannyi színpompás példa kínálkozik a CCC széles választékában. A lényeg, hogy az összeállítás harmonikus legyen, valamint tükrözze a személyes ízlést.

__check

Textúrák és minták játéka: a különböző textúrák és minták kombinálása szintén egy izgalmas módja annak, hogy dinamikussá váljon a fellépés. Egy sima bőr cipő remekül kiegészíthet egy texturált vagy mintás táskát, így teremtve egyedi és figyelemfelkeltő összhatást

__check

Neutrális színek: bizonytalanság esetén a neutrális színek mindig jó választást jelentenek. Egy fekete, fehér, bézs vagy szürke cipő és táska párosítása elegáns és időtálló, még akkor is, ha nem pontosan azonos az árnyalatuk. A CCC online felületén sorakoznak a jobbnál jobb társításra váró modellek.

taska-ora

Jöjjön néhány tipp az összehangolásra!

__check

Stílus: a kisugárzás harmóniájára is érdemes fókuszálni. Egy sportos cipő ritkán néz ki jól egy elegáns, estélyi táskával, még ha a színek meg is egyeznek. A stílusok összehangolása legalább olyan fontos, mint az árnyalatoké. A CCC üzleteiben könnyű meggyőződni arról, hogy egy-egy társítás mennyire működik jól együtt.

__check

Kellékek: a kiegészítők tulajdonképpen összekötő elemként is funkcionálhatnak. Egy sál, ékszer vagy öv, ami összeköti a cipő és táska színét vagy mintáját, segíthet az összhang megteremtésében.

__check

Színárnyalatok: persze akad, aki ragaszkodik ehhez a szabályhoz, ekkor jó ötlet megpróbálni az azonos színárnyalatokat kiválasztani. Akkor sem kell aggódni, ha a megegyezés nem teljesen tökéletes. A hasonló árnyalatok finom átmenetet képezhetnek, ami szintén stílusos végeredményhez vezethet.

cipo-taska-osszehangolasa

 

Akkor mi a konklúzió?

 

A modern divatvilágban már nincs szükség merev szabályok követésére. A cipő és a táska azonos színűre való összehangolása egy lehetséges irány, de semmiképpen sem kőbe vésett szabály.

 

Szponzorált tartalom